Minden nőben ott rejtőzik egy királynő! 2.rész

Ahogy ígértem, következik a sorozat második része, melyben Valentina átváltozásának részleteit fogom bemutatni.

Elképesztő… 2 perce ülök a kép előtt, és próbálom megannyi gondolatomat egy konszolidált kis halmazba, könnyen érthetően leírni.
Nézzük meg alaposan a két képet: először a baloldalit. Figyeljük meg, hogy milyen érzelmeket sugároz az idős hölgy tekintete.
Miután minden részletet megnéztünk, térjünk át a jobb oldalra.
Elmosolyodtunk, igaz? Nem véletlen: annyira kedves a jobb oldali Valentina tekintete, hogy már már mi is együtt örülünk új megjelenésének, ami oly magabiztossá teszi.

Hát nem csodálatos? Nos Hölgyeim, ezért a mosolyért dolgozunk nap, mint nap. Ezért a kisugárzásért, amit minden nő hivatott elérni a smink viselésével.

Lássuk, hogyan sikerült Valentinából kihozni a legjobbat.

Az átváltoztatások sikere mindig azon múlik, hogy mennyire tudjuk a már meglévő szokásokat, berögződéseket átültetni valami teljesen újba. Akkor érünk el látványos és könnyen elfogadható eredményt, ha igazodunk a természet adta színvilágunkhoz, de feszegetve határainkat, olyat is kipróbálunk amit magunktól nem választottunk volna.

Ebben az esetben a haj méretét nem változtatták nagyon, de kapott egy olyan formát, amely az arcot megemeli és a szögletes homlokot eltakarja.
Jó tudni, hogy idővel az arcbőr megereszkedik és az arc lefelé nyúlik optikailag. A divatos, nem túl dús fru-fru és a haj megemelése az új formának köszönhetően épp ezt ellensúlyozza. A meleg árnyalatok skáláján kapott egy kis szőke melírt, ami frissebbé varázsolta az egyenletes barna hajszínt.

Ahogy az előző posztban is olvashattátok, a szemöldöknek itt is sokkal nagyobb szerepe, mint gondolnánk. A titka a teljes természetesség. Megtartották az alapvetően nem rossz formát, és a haj középárnyalatához igazítva megerősítették.

Arc: bizonyára mindenki hallott már a kontúrozás technikájáról. Ez a módszer nem csak a szemen és az ajkakon alkalmazható, hanem az arcon is! Fotózáson igazán látványos eredményekre képes, ám a hétköznapokon is érdemes kihasználni előnyeit!
A bronzosító finoman egyszerre formázza az arcot, színezi, és veszi el a tekintet a nyakon lévő bőr redőkről.
Ennek a párja a világos szín, ami könnyedén, mindenféle csili-vili nélkül kiemeli a szemet. Ettől lesz az arc üde és a tekintet friss!

Szem: nos, a szemsminket én kicsit máshogyan alakítottam volna, de a lényeg a szem utolsó harmadának kontúrozása. Már ezzel is sokkal nagyobb hangsúlyt kapott, mint enélkül. Figyeljük meg, hogy maximum a barna sötétebb árnyalatát használták – ami a haj sötétebb színe-, semmiképp sem feketét vagy hideg szürkét, kéket pedig véletlenül sem. Ez a meleg hajszín, szemszín, bőr árnyalat nem igényel hideg, sötét kontúr színeket. Minél lágyabb, annál jobb, de kontúr akkor is szükséges. Ám ez csak a “felszín”, amit a képen ebből a szögből látunk. Valójában a mozgó szemhéjon egy vagy két alapszínt biztosan használtak. Itt én ajánlanék egy barackos, világos rózsaszín közép árnyalatot, egy teljesen natúr csontszínű alap szín mellé. Személy szerint a szemsminket látványosabbá tettem volna a satír kihúzásával a szemre lógó bőr felületén is. Egyszerűen a szem nagyítás szempontjából. Így a világos felület túl nagy teret nyer, optikailag ” lejjebb” nyomva a szemet. Nézzük csak meg jobban! A baloldali képen kerekebbek a szemek, mint a sminkelten. Persze, ez szubjektív, hogy kinek, hogyan tetszik, csak megjegyeztem, hogy itt lett volna, más lehetőség is.

Az ajkak ugyancsak a teltség jegyében sokkal látványosabbak, de nem kihívóbbak. Ez az árnyalat nem tolakodó, sokkal inkább bájossá teszi az arcot. Mondhatni az eredeti felturbózott változata.

Összességében, megtartva Valentina ruhájának fazonját, haj színének melegségét, ajkának rózsás árnyalatát, sikerült egy teljesen más nőt varázsolni belőle. Igazából egy idős nagymamából, egy belevaló, nőies nőt, egy királynőt kaptunk.

2.nő2

A cikk sorozat folytatódik!
Az első rész megtalálható : https://bloomybudapest.wordpress.com/2016/04/14/minden-noben-ott-rejtozik-egy-kiralyno-1-resz/

És ne feledjétek! Be special, not usual! 🙂

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s