Minden nőben ott rejtőzik egy királynő! 1.rész

A napokban egy Lettországból származó orosz stylist figyelemfelkeltő munkájára lehettek figyelmesek a Facebook olvasói.  Itt a bizonyíték, hogy minden nőben ott rejtőzik egy királynő címmel terjedt a világhálón az a fotó gyűjtemény, ami rendkívül látványosan mutatja be nők  átalakulását. Bámulatos látni, ahogyan a tehetséges stylist átemeli a nők megjelenését nyúzott hétköznapjaikból a királynői elegancia világába.

Ha a képeket szemléljük, rögtön elnyeri tetszésünket az összhang, ami jellemzi az „átváltoztatott” nők fotóit. Vajon mi mindent kell figyelembe venni egy ilyen átalakításnál? Bizonyára sokaknak feltűnik, hogy nem csak a ruha teszi fenségesebbé a megjelenésüket, hanem a frizura és az arc sminkelése is. De miért éppen az adott hajszínt választották? Honnan tudták, hogy az adott hölgynek melyik smink éri majd el a legfinomabb hatást?

Sminkesként, szeretném ezt a pár képet végig elemezni, hogy nagyobb rálátásunk legyen a háttérmunkára, illetve ha némi hasonlóságot vélünk felfedezni, bátorkodjunk átültetni az olvasottakat saját hétköznapjainkba!

1.nő2

Ez a hölgy a kedvencem. Egy hideg, enyhén kemény tekintetű asszonyból varázsoltak melegszívű hölgyet. Nézzük, hogyan!

A legelső, amit észreveszünk a Frizura változása. A hölgy eredetileg hideg barna haját, kellemes gesztenye árnyalatúra festették, így adva az arcnak meleg hatást, kedvesebb megjelenést. Az arcformát ideálisan támogatták egy oldal frufruval eltakarva a magas homlokot, a haj hossza pedig egyszerűen zseniális, mert tökéletes keretbe foglalja az arcot,kihozva abból a maximumot.

A következő pont a Szemöldök. Szinte minden sminkes kedvenc része az arcsmink folyamatának, ugyanis a legnagyobb természetes hatású változást ez a színezés váltja ki. A szabály egyszerű: legyen összhangban a haj színével, és e kettő pedig lehetőség szerint a bőr színével.  A szemöldök formázásának alapvető szabályait egy külön bejegyzésben fogom ismertetni. Itt elegendő látni a szükségét, együtt látva a szinte alig látszódó ritka szemöldököt és a porral finoman megerősítettet, ami követi az eredeti vonalát. Gyakori hiba, hogy megijedünk, ha a szemöldökünket erősebbnek látjuk a megszokottnál. Anélkül, hogy hagynánk magunknak egy kis időt, hogy megszokjuk, két pillanat alatt már le is töröljük, pedig ha megvárnánk, hogy milyen a szemsmink elkészülte után, akkor lennénk csak igazán elégedettek az eredménnyel.

Észrevettétek, hogy a hölgy egyik szeme kék a másik zöldes árnyalatú? Meglepően sokan rendelkeznek ezzel a különleges tulajdonsággal, és bizony meggyűlik vele a problémájuk. Míg a bal oldali képen nem megfelelő színeket viselve, az arc sápadtsága miatt, sokkal szembetűnőbb, míg a jobb oldali fotón, a szemsmink, és a két színt ötvöző kendő miatt, ezt már alig vesszük észre.
Az arc tónusának kiegyenlítése nem csak azért fontos, hogy fiatalabbnak tűnjön a bőr, hanem azért is, mert így nagyobb hangsúlyt kapnak a szemek. Arról nem is beszélve, hogy a királyi „nemesség” hatását is a porcelán hatású egyenletes bőr idézi…

Szemsmink: Egyszerű, de nagyszerű technikát alkalmaztak a mélyen ülő szemformázására. Világos barna alapszínt sötét barna – fekete por keverékével kontúrozták. Ennél a szemtípusnál elengedhetetlen a kontúr, és a szem utolsó harmadának hangsúlyozása és  megfelelő formázása. Érdemes megfigyelni, hogy az alsó kontúr csupán az utolsó egy harmadban erőteljes, onnan folyamatosan halványul és még véletlenül sem tart a szemzugig. Ezzel nyitva és nagyítva a tekintet. Ennél a szemtípusnál nem is kell több. Tökéletesen elég egy világos színt alkalmazni a belső szemzugban (orrhoz közelebbi részén), egy árnyalattal sötétebb barnát a mozgószemhéjon, és egy kontúrt mindez kiemeléséhez. Fontos, hogy a kontúr a szempilla tövében helyezkedik el és nem az úgynevezett vízvonalon, ahova mindenki bőszen a szemceruzát keni. Ugyanis a belső vonalon húzott kontúr kicsinyíti a szemet! Csak a külső kontúr fogja optikailag nagyítani a szemet.

Ajak: A kék színt remekül emeli ki a rózsás árnyalatok egyike. Ám itt még véletlenül sem élénk rózsaszín szájfényt választottak, hanem kicsit fáradtabb, mályva árnyalatút, ami megfelel a melegebb barna árnyalatoknak (haj,szemsmink). A nagyobbnak tűnő ajkak is fiatalíthatják optikailag az arcot. Itt is alkalmazták ezt a trükköt. Szájceruzával a felső ajkak ívét kicsit, a jó ízlés határán belül bátran kedvünkre alakíthatjuk, formázhatjuk. Az ceruza erősebb textúrája tartósabb is lesz, és erre kenve a szájfényt teltebb és hosszan tartóbb hatást érhetünk el.

Összefoglalva, ezek a kis trükkök adják azt az összehatást, ami kellő egyszerűséggel tartja összhangban a színeket, azoknak meleg tónusait, mindeközben megtartva a bőr hideg tónusát. Ebben az esetben a szem melegsége lehetővé tette a meleg árnyalatok sötétebb színeinek használatát: meleg barna, de sötét hajszín, világos barna szemhéj szín, de sötét kontúr a szem körül, az amúgy hideg rózsaszín mályvásabb árnyalatának használatát az ajkakon. Ezt fontos is megjegyezni, hogy a bőr miatt nem használtak a melegebb árnyalatok bronzos barnáját a szemen, arcon, illetve az ajkakon sem. Használatuk egy világos, enyhén sápadt bőrön – hiába a barna haj -, fáradttá fogják tenni az arcot. Sokkal inkább megtalálták a hideg árnyalatok kedvező színeit a melegebb barna hajszín és a hideg bőr közötti metszetben.

Hideg barna hajból -> Sötét gesztenye (meleg) árnyalatú lett
Sápadt hideg bőr -> Egyenletes, alapozott , formázott arc bőr lett
Szemöldök -> A hajhoz igazodóan meleg árnyalatú sötét gesztenye
Szemsmink -> A legnatúrabb formában alkalmazkodott a hajhoz, de a barna hideg tónusait használva
Ajkak -> Mályvás árnyalat, a hideg vonalon haladva.

A sorozat folytatódik a cikkben bemutatott hölgyek képeinek elemzésével!

Tartsatok velem! 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s