Sminkelni vagy nem sminkelni? – Ez itt a kérdés

 

Mielőtt bármi részletet, tapasztalatot, vagy technikát megosztanék a blogon, szeretném kifejteni átfogó véleményemet a sminkelés lényegéről.

Az elmúlt hét évben több, mint 6000 női arcot sminkeltem, hölgyet tanítottam meg legalább egy smink elkészítésére. Ez magában nem sok. De ahhoz épp elég, hogy valós képem legyen arról, hogy mi Nők, miket gondolunk, miről álmodozunk, mik a leggyakoribb vágyaink és egyben aggályaink.
Hamar ráébredtem, hogy nem csak a sminkeléshez kell tökéletesen érteni ebben a szakmában, hanem az emberekhez is. Kicsit talán olyan, mint amikor látjuk a filmekben traccspartizó hölgy kupacokat a fodrászatban, azzal a különbséggel, hogy itt egy picit zártabb a kör, egészen lekorlátozódik két emberre: az alkotóra/tanítóra és a modellre/tanítványra. Abban a percben szinte megszűnik a külvilág és létrejön egy rövid – vagy néha hosszabb – barátság, melyben mindkét fél megoszthatja gondolatait.
Persze ez a különböző karakterektől nagy mértékben függött, de tapasztalatom szerint még a legzárkózottabbak is eltudtak lazulni. Mindenki kicsit önmaga lehetett távol a munkájától a főnökétől, a családjától.
Amikor a reklámok azt harsongják, hogy valamit azért vegyünk meg, mert megérdemeljük, azt nem véletlenül teszik. A mai rohanó világban elkeserítő, hogy mennyire  elfelejtünk magunkkal foglalkozni. Márpedig a Róka is megmondta a Kis Hercegben az örök érvényű igazságot: annál inkább értékelünk valamit, minél több időt foglalkozunk vele.IMG_1780

Ez épp ugyanennyire igaz ez a külsőnkre és belsőnkre egyaránt. És itt elérkeztünk egy nagyon összetett, de annál fontosabb ponthoz. Mi motiválja a Nőket, hogy igazán nők legyenek és megéljék identitásukat a lehető legjobban?
Ha a külső megjelenésre korlátozzuk a kérdést, akkor egyszerű a válasz: szépnek lenni. Ám ez a szépség mindenkinek mást jelent. Habár ez nagyon szubjektív “terep”, biztos vagyok benne, hogy minden nő képes felébreszteni magában az érzést, hogy akkor és ott Ő szép és pont. A probléma ott szokott kezdődni, ha ezt a külvilágtól, a szeretett férfitől várjuk. Ugyanis ez egy olyan dolog ami csak is belülről jön. Amit nekünk kell saját magunkban felébreszteni.
Megkérdeztem több férfit is a környezetemben, nekik szegezve a kérdést, hogy mondják el nekem, mitől szép egy nő. Mit kell tennie ahhoz, hogy ha bejön az ajtón, akkor a férfi figyelmét magára vonja.
A válaszok csak kis mértékben leptek meg. Hölgyeim, hiába gondolnák, hogy a nagy mellek, a formás fenék, a duzzadt ajkak, vagy a tökéletes alak. A megkérdezettek többsége a kisugárzásra, arra az összképre adta le a voksát amit megtestesít egy nő a mosolyával, megjelenésével.

És most, szeretnék válaszolni a címben feltett kérdésre. Sminkelni, vagy legalább is alaphangon foglalkozni a bőrünkkel, arcunkkal, szemünkkel nem azért szükséges, mert minden reklám azt mondja, hanem azért kötelező, mert azt a negyed órát magunkkal töltjük, Magunkért. Minden reggel, ha ügyesek vagyunk, és ezért leszek én a segítségetekre, rutin mozdulatokkal szinte szórakozás szintjén fogjátok magatokat sminkleni. És tudjátok miért izgalmas? Mert minden reggel megélhetitek azt az élményt, hogy miképp lesz a fáradt, álmos, szép pofitokból szexin vonzó, magabiztos megjelenésetek.

Folytatás következik…

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s